Glassoorten

De mogelijkheden van beglazing van kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien zijn eindeloos.  Wij hebben hieronder een aantal veel voorkomende typen glas geselecteerd.

HR++ glas (Hoog Rendementsglas) Dit is thermisch isolerend dubbelglas, bestaande uit twee glasplaten die door  een metalen kader aan de rand van het glas uit elkaar worden gehouden. Vervolgens zijn de randen van het glas afgesloten met een speciale kit zodat er een gesloten eenheid ontstaat.  De tussenruimte wordt gevuld met edelgas  (veelal Argon) en het glas is aan één zijde gecoat waardoor het extra isoleert. De standaard U-waarde is 1,1. De opbouw van het glaspakket bestaat standaard uit 5-15-4, een totale dikte van het glaspakket van 24 mm. In al onze kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien wordt standaard glas geplaatst dat valt in de HR++ categorie.

Veiligheidsglas is glas wat bij breuk en/of doorvallen de kans op lichamelijk letsel beperkt. In bijna alle situaties waarvan de onderzijde van het glas zich onder de 0,85 m bevindt en alle deurconstructies zoals schuifpuien inclusief zijlichten onder de 1.40 m moeten bestaan uit veiligheidsglas. In onze kozijnen, deuren en schuifpuien wordt standaard veiligheidsglas (33.1 x 2) geplaatst wanneer deze binnen deze hiervoor vermelde criteria vallen.

Zonwerend glas is een extra optie bij HR++ glas. De zonwerende en UV-filterende waarde van het glas wordt met een speciale extra folie verhoogd, zonder dat het zicht wordt belemmerd.

Geluidswerend glas is gelaagd glas met een speciale akoestische folie. Het is een oplossing voor beglazing in een luidruchtige omgeving.

HR+++ Een glaspakket dat bestaat uit 3 glasplaten, en een dubbele spouw valt in de categorie HR+++. Dit type glas wordt ook wel   ‘Triplepane’ genoemd als de opvolger van Thermopane. Deze glas-variant heeft  betere isolerende eigenschappen dan HR++ glas. Het glaspakket heeft een maximale dikte van 47 mm en is geschikt voor kozijnprofielen die hiervoor uitgerust zijn.

Sierglas en glasroeden

Om de beglazing van kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien nog meer tot zijn recht te laten komen kunt u kiezen voor speciaal sierglas.  Het is  mogelijk om glasroeden  toe te passen. Daarin zijn 2 typen mogelijk. De opdekvariant en de inlegvariant. Weense roeden zijn glasroeden die op het glas gedekt worden en de inlegvariant zijn speciale roeden die in het glas gelegd worden. Glasroeden zorgen voor een authentiek of landelijk beeld en kunnen  geheel naar uw smaak toegepast worden. De romantiek van kleine ruitjes, en de isolatiewaarde van een HR++ glas dat uit 1 geheel bestaat, zonder verlies van thermische eigenschappen.