Kunststof profielen

Ideal 4000 Block NL

Ideal 4000 Block NL

aluplast® Ideal 4000 Block NL

Kunststof profiel met hoogste inbouwdiepte en hoogste isolatie.

De inbouwdiepte van het Block NL profiel is 120 mm, en van de draaiende vleugel 70 mm. Het Block NL profiel garandeert goede warmte- en geluidsisolatie. De verdiepte profielen bestaan uit 5 en 6 grote kamers met staalversteviging ( rode contouren). De grote kamers en dubbele afdichting (intern en extern) met EPDM-profielen (afdichtingsrubbers) garanderen hoge warmte- en geluidsisolatie. Dit profiel is verreweg het meest gekozen profiel op de Nederlandse renovatiemarkt. Ook in nieuwbouwprojecten wordt graag voor dit typisch Nederlands Profiel gekozen.

 


 

 

 

Ideal 4000 Roundline

Ideal 4000 Roundline

aluplast® Ideal 4000 Round Line

Smal kunststof profiel met zachte stijlvolle rondingen.

De zachte rondingen en stijlvolle uitstraling van het raam passen uitstekend in de moderne bouw. Vlakke kozijnen met een stevige constructie van profielen met een  inbouwdiepte van 70 mm, eveneens dubbele afdichting met EPDM-profielen en grote kamers met staalversteviging. De vijfkamerbouw van het profiel garandeert hoge warmte- en geluidsisolatie. De keuze van verlaagde raam- en vleugelhoogte vergroot het glasoppervlak en maximaliseert de lichtinval.


 

 

 

 

 

Ideal 4000 Classicline

Ideal 4000 Classicline

 

aluplast® Ideal 4000 Classic Line

Smal kunststof profiel met klassieke scherpe contouren.

Klassieke stijlvolle lijnen in smalle profielen met duidelijke contouren. Vlakke kozijnen met een inbouwdiepte 70 mm en een draaiende vleugel van 70 mm. Met de dubbele afdichting zorgt dit systeem voor goede warmte- en geluidsisolatie. De keuze van verlaagde raam- en vleugelhoogte vergroot het glasoppervlak en maximaliseert de lichtinval. De vijfkamerbouw garandeert hoge warmte- en geluidsisolatie.


 

 

 

 

 

Ideal 8000 Classic Isotherm 85

Ideal 8000 Classic

aluplast® Ideal 8000 Classic

Nieuw klassiek kunststof profiel met verhoogde isolatiewaarde.

Ideal 8000 Classic is een zeer modern systeem waarbij de nadruk wordt gelegd op verbetering van de thermische waarden. Dat is mogelijk gemaakt door het vergroten van de inbouwdiepte van de profielen tot 80 mm, met zeskamerbouw en 3 pakkingen. Het warmteoverdracht coëfficiënt is bij dit raam U = 1,0W/m2K. De drievoudige pakking verbetert zowel de geluids- als warmte-isolatie. De derde pakking creëert een zogenaamde “droge ruimte” wat de levensduur van het beslagmechanisme vergroot. De verbreding van het profiel creëert de mogelijkheid van gebruik van glaspakketten tot 47 mm (HR +++ ) en zorgt daarmee voor een zeer lage warmtetransmissie.


 

 

 

 

 

Wat betekent met of zonder aanslag?

U heeft de keuze om kunststof kozijnen met aanslag of ‘neus’ te kiezen of zonder. Het verschil hangt af van hoe de kozijnen gemonteerd worden. Kozijnen met aanslag worden in een houten of kunststoffen stelkozijn geplaatst. De aanslag valt dan tegen het stelkozijn aan. Op de rechter afbeelding ziet u de aanslag zitten aan de onderzijde van het kozijn. Deze aanslag zit rondom het hele kozijn. Met aanslag is de meest voorkomende uitvoering. De linkerafbeelding is zonder aanslag.


 

 

Dwarsdoorsneden